Privacy Policy

THE PLENITUDE BAYU SDN BHD KNOWN AS "TANJUNG POINT RESIDENCES"

Privacy Policy
This Privacy Policy sets out the manner in which Tanjung Point Residences Penang collects, records, holds, stores, organizes, adapts, alters, retrieves, discloses, processes, uses, transfers and protects your Personal Data which you have provided us in accordance with the Personal Data Protection Act 2010.
The term “us” or “we” refers to Tanjung Point Residences Penang and the term “you” or “your” refers to yourself.
Personal Data
Your Personal Data is information that relates directly or indirectly to you, who is identified or identifiable from that information and/or other information which you may be requested to furnish us from time to time in the course of your interaction with us.
Personal Data That We May Collect
We may collect a variety of your Personal Data which, may include but is not limited to the following:
(i) name, job title and company name,
(ii) age, gender, date of birth, national registration identity card number, passport number;
(iii) race, ethnic origin, nationality;
(iv) contact information including address, email address and telephone number;
(v) occupation, employer name, employer address, employer email address;
(vi) credit card information, charge card, debit card and banking details; and
(vii) such other relevant information to enable us to provide you with our services and products.
How We Use Your Personal Data
Your Personal Data that we collect allows us:
(i) to process the necessary transaction in relation to the relevant matter;
(ii) to keep you posted on our latest promotions and upcoming events;
(iii) to send important notices, emails, letters or text messages such as information about your stay with us and changes to our terms, conditions, and policies; and
(iv) to use for internal purposes such as auditing, data analysis, and research to improve our products, services and customer communications.
Protection of Your Personal Data
Necessary precautions are taken, both administrative and technical, to safeguard your Personal Data against loss, theft, misuse and unauthorised access, disclosure, usage, alteration or destruction.
Retention of Your Personal Data
All your Personal Data collected by us will be retained by us for the duration permitted/required under Malaysian Law, which shall extend to periods after completion of your contractual relationship with us.
Access To and Correction of Your Personal Data
We shall endeavour to keep your information accurate, complete and up-to-date. You can help us ensure that your contact information and preferences are accurate, complete and up-to-date by contacting us.
We may decline to process requests that are unreasonably repetitive, require disproportionate technical effort, jeopardize the privacy of others, are impractical, or for which access is not otherwise required by the local law.
We reserve the right to update and amend this policy from time to time. Any material changes will be posted on our website.
Disclosure
Your Personal Data may be disclosed to related and associated companies within Plenitude Bayu Sdn Bhd, appointed service providers, agents, merchants, business associates and partners, professional advisers whether located within or outside Malaysia in order to provide you with Plenitude Bayu Sdn Bhd’s services and products.
Contact
If you have any inquiries or complaints, please contact our Operation Manager at 04–6091331, email to  "manager@tanjungpoint.com or you may write to us at: Tanjung Point Residences , 508 Jalan Tanjung Tokong, 10470 Penang, Malaysia.

We trust that you agree and consent to the above with respect to our processing of your Personal Data as stated above.

TANJUNG POINT RESIDENCES
Dasar Privasi
Dasar Privasi ini menyatakan cara bagaimana Glow Penang mengumpul, merekod, memegang, menyimpan, mengendali, menyesuai, mengubah, memperoleh, mendedah, memproses, mengguna, memindah dan melindungi Data Peribadi yang anda berikan kepada kami selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.
Perkataan “kami” merujuk kepada Tanjung Point Residences Penang.
Data Peribadi
Data Peribadi anda adalah maklumat yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung dengan anda, yang dikenal pasti atau boleh dikenal pasti daripada maklumat tersebut dan/atau maklumat lain yang anda mungkin diminta untuk kemukakan dari masa ke masa sepanjang tempoh interaksi anda dengan kami.
Data Peribadi Yang Kami Boleh Kumpul
Kami boleh mengumpul pelbagai jenis Data Peribadi anda, yang mungkin termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut:
(i) nama, jawatan dan nama syarikat,
(ii) usia, jantina, tarikh lahir, nombor kad pengenalan, nombor pasport;
(iii) bangsa, etnik, warganegara;
(iv) maklumat untuk dihubungi termasuk alamat, alamat e-mel dan nombor telefon;
(v) pekerjaan, nama majikan, alamat majikan, alamat e-mel majikan;
(vi) maklumat kad kredit, kad kaj, kad debit dan butir-butir perbankan; dan
(vii) apa-apa maklumat lain yang berkenaan untuk membolehkan kami menyediakan perkhidmatan atau produk kami kepada anda.
Bagaimana Kami Gunakan Data Peribadi Anda
Data Peribadi anda yang kami kumpul membolehkan kami:
(i) memproses urus niaga yang perlu berhubung dengan hal-hal yang berkenaan;
(ii) memastikan anda menerima makluman promosi terkini dan acara-acara kami yang mendatang;
(iii) menghantar notis, e-mel, surat atau pesanan teks penting seperti maklumat mengenai penginapan anda dengan kami dan perubahan kepada terma-terma, syarat-syarat dan polisi-polisi kami; dan
(iv) untuk tujuan bagi kegunaan dalaman seperti pengauditan, analisis data, dan penyelidikan untuk menambah baik produk, perkhidmatan dan komunikasi pelanggan kami.
Perlindungan Data Peribadi Anda
Langkah berhati-hati yang perlu telah diambil, sama ada di peringkat pentadbiran mahupun teknikal, untuk melindungi Data Peribadi anda daripada kehilangan, kecurian, penyalahgunaan dan akses, penzahiran, penggunaan, pengubahan atau pemusnahan yang tidak dibenarkan.
Penyimpanan Data Peribadi Anda
Semua Data Peribadi anda yang dikumpul oleh kami akan disimpan oleh kami bagi tempoh yang dibenarkan/diperlukan di bawah Undang-undang Malaysia, yang akan berlanjutan ke tempoh-tempoh selepas selesai perhubungan kontraktual anda dengan kami.
Akses dan Pembetulan ke atas Data Peribadi Anda
Kami akan berusaha untuk memastikan maklumat anda tepat, lengkap dan terkini. Anda boleh membantu kami untuk memastikan agar maklumat hubungan dan keutamaan anda adalah tepat, lengkap dan terkini dengan menghubungi kami.
Kami boleh menolak untuk memproses permintaan yang berulang secara tidak munasabah, memerlukan usaha teknikal yang tidak seimbang, menjejaskan privasi pihak lain, tidak praktikal, atau bagi akses yang sebaliknya tidak diperlukan oleh undang-undang tempatan.
Perubahan
Kami berhak untuk mengemas kini dan meminda dasar ini dari masa ke masa. Sebarang perubahan material akan dipaparkan pada laman web kami.
Pendedahan
Data Peribadi anda boleh didedahkan kepada syarikat-syarikat berkaitan dan bersekutu dalam Tanjung Point Residences, penyedia-penyedia perkhidmatan yang dilantik, ejen-ejen, peniaga-peniaga, sekutu dan rakan niaga, penasihat profesional sama ada terletak di dalam mahupun di luar Malaysia untuk menyediakan perkhidmatan dan produk Plenitude Sdn Bhd kepada anda.
Hubungi
Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau aduan, sila hubungi Pengurus Besar kami di talian 04–6091331, e-mel kepada “manager@tanjungpoint.com”  atau anda boleh menulis kepada kami ke alamat: Tanjung Point Residences , 508 Jalan Tanjung Tokong, 10470 Penang, Malaysia.